A kezdetek

 

A mai nappal tehát elkezdem 365 napos Blogomat. Ebben életem 6 területére kitűzök egy-egy célt, melynek történetét, és megvalósulását megosztom kedves olvasóimmal, teljes önvalójában.

Remélem, hasznára válik majd mindannyiunknak a sok tapasztalás melyben részem lesz!

Ezeket a megéléseket egy külön albumban gyűjtöm, melynek címe: Daily ME, azaz “Mindennapi Önmagam” (lásd: Mészáros Edina).

Ahhoz, hogy a terveimet bemutassam, egy picit, és tényleg egészen icipicikét érdemes visszamenni a kezdetekhez.

Amikor megszülettem, nagyon nyitott voltam a világra. Nem mondom, hogy gyanakvás nem volt bennem, de a nyitottság mindenféleképp több.

edike

Azt hiszem, ez még ma is így van. Bárhogy alakult is az életem, bármilyen nehézségekkel is találkoztam, mindig számíthattam belül arra, amit úgy neveznék, hogy “a központi mag”.

Ehhez rengeteg támogatóm volt, és van. Amiért örökké hálás vagyok Nektek, akik bármikor megfogjátok a kezem!

Néha én is vagyok szomorú, bizony én is képes vagyok akár órákon át zokogni. Kétségbe is tudok esni, és van, hogy nem látom a távoli jövőt.

Ezek időszakok. Elmeállapotok. A testünk jelzései, hogy változnunk kell.

Mivel már rég megtanultam, hogy másokat megváltoztatni nem tudunk. Azon viszont tudunk dolgozni, hogy mi fejlődjünk, és mindig feltöltsük magunkat új, pozitív energiákkal.

Másoktól nem várhatjuk, hogy bármit megadjanak nekünk, amire vágyunk. Azt ugyan tudjuk gyakorolni, hogy minél pontosabban, és hatékonyabban fejezzük ki szükségleteinket.

Úgy, hogy az igazi, mélyről jövő üzenetünk eljusson a szeretteink, vagy a tágabb környezetünk szívéhez.

Ennyit tudunk tenni, és ez zseniális! Mivel több vagyunk önmagunkban, mint gondolnánk, és több vagyunk a családunk, a barátaink, a hazánk, és az egész univerzum számára.

Az biztos, hogy a céljaimban szélesebb körű társadalmi kérdések is helyet kapnak majd. Mert enélkül már nem tudom elképzelni a küldetésemet.

Az első lépéseket lassan meg is teszem… Minden nap egyet, s azután még egyet. S közben biztosan szükségem lesz a támogatásotokra, és az ölelésetekre. Kérlek, Ti is szóljatok, ha visszatámogathatlak, és ha visszaölelhetlek Benneteket!

apuci

Első sorban köszönöm szépen, Kedves Édesanyám és Édesapám, hogy tiszta szívből akartatok engem, és megalkottatok! Azt is köszönöm, hogy léteztek, enélkül én még gondolatban sem jöhettem volna létre!

A mai egy különleges nap: Apukám születésnapja. Külön köszöntelek Téged tehát, és mivel gyerekkorom óta erősítesz abban, hogy nyilvánosan is írjak, itt kezdem el – Végre! (mondanád gondolatomban, mindkét szemöldöködet egyszerre felemelve egy bíztató mosollyal, majd kacsintanál egyet, mintha a világ minden szeglete eddig is minden pillanatban pontosan a tőle elvárható helyén lett volna, aztán kisvártatva, végtelenül megnyugodnék) -, így e Blog születését Neked ajánlom.

Mészáros Edina

Budapest, 2017. július 16.